+36-28/410-295  |  ugyfelszolgalat@vuszikft.hu  | 2100 Gödöllő, Dózsa Gy. út 12.

2024. 06. 23., Mai névnap: Zoltán. Holnap Iván napja lesz.

Társaságunkról

Köszöntő

Tisztelt Lakosság, Kedves Látogató!

Köszöntjük Önt a VÜSZI Gödöllői Városüzemeltető és Szolgáltató Nonprofit Közhasznú Kft. honlapján.

A szervezett, vállalati, cégszintű keretek között történő városüzemeltetési feladatok ellátása 1966-ra nyúlik vissza Gödöllőn. Ekkorra a város fejlődése már megkövetelte az üzemeltetési feladatok illetve a karbantartási munkák hatékony és szervezett keretek között történő elvégzését.

Az alap koncepció ma is változatlan, a lakosság érdekeit szem előtt tartva szeretnénk biztosítani - az idő közben megnövekedett igényeknek megfelelően – a probléma mentes működést, a zavartalan életkörülményeket Gödöllő városában. Az eddigi években végzett sikeres munkánkat a jövőben is szeretnénk folytatni, továbbá az elért eredményeket innovációk bevezetésével felülmúlni. Minden kollégánk és közreműködőnk nevében mondhatom, hogy meg fogunk tenni mindent, hogy a közérdek elsődlegessége mellett a város tovább épüljön, szépüljön, fejlődjön. Fontos számunkra, hogy az itt élők gond nélkül eljussanak otthonaikba, munkahelyükre, hogy városiként továbbra is minél zöldebb környezetben éljünk, de szem előtt tartjuk azt is, hogy az idelátogatók is egy olyan település képpel szembesüljenek, mely méltó Gödöllő hírnevéhez.

Ezek a tettek az Önök közreműködése, meglátása nélkül nehezebben tudnak megvalósulni, így kérjük, forduljanak hozzánk bizalommal, alkossanak véleményt, tegyenek építő jellegű javaslatokat, észrevételeket, hogy közösen virágoztassuk tovább lakóhelyünket.

Tisztelettel,

Lukács Gábor
ügyvezető igazgató

 

Bemutatkozás

A városüzemeltetés Gödöllőn a település várossá válásával vette kezdetét, a Gödöllői Városgazdálkodási Vállalat a várossá nyilvánítás évében, 1966-ban került megalapításra. A gyors ütemű fejlesztésekkel, a lakótelepek építésével és az ott jelentkező új igények kiszolgálásával a városüzemeltetésnek is meg kellett birkóznia, így a hagyományos közút és közterület fenntartási feladatok mellett a hulladékgyűjtés, a távhőszolgáltatás és az oktatási, nevelési intézmények gondoki feladatait és a házkezelői feladatokat is e szervezet látta el rendszerváltásig nagyobb átalakítások nélkül.
 
Az 1989-es rendszerváltás következtében a cég önkormányzati tulajdonba került, és az addigi tanácsi feladatok egy része más, vagy új szervezetek feladatává vált, illetve a társaság is kapott új teendőket.
 
A Városüzemeltető és Szolgáltató Intézmény alapítására (VÜSZI) 1992-ben került sor. A VÜSZI feladatköre átalakult, bizonyos tevékenységek (építőipar, iskola gondnokság) ellátása kikerült a profiljából, ezzel párhuzamosan számos új feladat (pl. temető üzemeltetés, strandüzemeltetés) biztosítását a VÜSZI-re bízta a város.
 
Az 1998. évben létrehozott Közhasznú Társaság (VÜSZI Kht.) már több irányú tevékenységet végző, de „tiszta” profilú egységekbe szerveződve, nehéz örökségeit lassan felszámolva, viszonylag korszerű struktúrával kezdte az új évezredet. Ez lehetővé tette, hogy a tulajdonos Önkormányzat ezekben az években, - a szolgáltatást tekintve szinte észrevétlenül,- több jelentős lépést tehessen a városüzemeltetésben. Megszűntek például az önkormányzati irányítással szerveződött házkezelőségek, és önálló társasággá alakult a távfűtés, vagy a társaság feladatává vált a repülőtér üzemeltetése.
 
2009. január elsejétől a közhasznú társaság fő tevékenységeként megjelölt hulladékgazdálkodási feladat ellátását egy önálló társaságra, a Hulladékgazdálkodási Kft-re bízta város, a társaság pedig nonprofit közhasznú kft-ként működik tovább.