Gyepmesteri tevékenység

Társaságunk az önkormányzattal kötött közhasznú szerződés keretében, saját telepén végzi a Gödöllő közigazgatási területéhez tartozó gyepmesteri / ebrendészeti feladatokat. Ez a feladat kettős, egyfelől a közterületen lévő állatok befogását, gazdához történő visszaadását vagy új gazdához történő elhelyezését jelenti, másfelől a közterületi állati tetemek begyűjtését és átmeneti tárolását.
Gyepmesteri telepünkön jelenleg 33 kennelben tudjuk az elkóborolt kutyákat biztonságosan elhelyezni. Tevékenységünk ellátása során alapelvünk, hogy egészséges kutyákat nem altatunk, kizárólag az örökbe adás a célunk.
Amennyiben kutyája elszökött, mi befogtuk és az állat rendelkezik azonosító chippel, akkor az abban tárolt adatok alapján megkíséreljük a haza juttatását vagy beszállítjuk telepünkre, ahol a Gyepmesteri Telep működéséről szóló 27/2018. (X.19.) számú önkormányzati rendeleteben meghatározott díj ellenében átvehető.
Amennyiben a befogott állat nem rendelkezik azonosítóval vagy kötelező védőoltással, abban az esetben csak ezek beadását követően vihető el az eb. Mivel nálunk a kutyusok jól érzik magukat előfordul, hogy megtelik a telep. Ezért kérjük a lakosság segítségét posztjaink megosztásával, hogy a már bekerült kóborkák mielőbb jó gazdira találjanak, s így a felszabadult helyre új kutyákat tudjunk befogadni.
A telep telefonos egyeztetés alapján a hét bármely napján 10-12, valamint 15-16 óra között látogatható. Előzetes egyeztetést követően, ettől eltérő időpontban is tudjuk biztosítani a látogatást, örökbefogadást. Tervezett örökbefogadás esetén a kiadás előtt megvizsgáljuk az új helyen lévő körülményeket és csak összeszokást követően, vihető el az új társ, aki azonosítóval és védőoltással is rendelkezik.
Előzetes bejelentkezést követően várunk minden segíteni vágyó állatbarátot a telepre, aki szeretne kutyát sétáltatni vagy a telep szebbé tételében segédkezni. Ez történhet önkéntes munka keretében vagy közösségi szolgálat útján.
Mindezeken túl pénzbeli adományok felajánlására is lehetőség nyílik a gyepmesteri telep számára, társaságunk által létrehozott alábbi bankszámlaszámra történő utalással:
Név: VÜSZI Nonprofit Kft.
Számlaszám: 12001008-01604418-00400008
 
Elérhetőségeink:
  • A telep telefonszáma: +36-70/648-0020 (8-18 óra között hívható)
  • Kóbor eb bejelentése: +36-70/648-0200 (8-18 óra között hívható)
  • Elhullott tetem bejelentése: +36-30/303-3041 (8-18 óra között hívható)
  • Cím: 2100 Gödöllő, Vásár tér 0124/6 hrsz.